11 April 2021

Nieuwerkerk aan den IJssel, Zevenhuizen, Nesselande

Je kunt met je rijlessen beginnen als je 16,5 jaar oud bent. Voor het praktijkexamen moet je even wachten tot je 17 jaar wordt. Als je dan slaagt, kun je gaan autorijden, maar dan moet er iemand met je meerijden die in het bezit is van een begeleiderspas. Voor meer info hierover zie www.2todrive.nl.

En wat gaat er met die rijlessen nu allemaal gebeuren. Als je een afspraak hebt gemaakt kom ik je thuis ophalen in Nieuwerkerk aan den IJssel, Zevenhuizen of Nesselande. Ik kom altijd alleen, je hoeft dan niet eerst iemand thuis te brengen. Dat is voor jou lekker relaxed en scheelt weer lestijd.

Laten we om te beginnen de auto onder contrôle krijgen. Je gaat eerst een stukje sturen. Lukt dat een beetje dan mag je optrekken en stoppen. Daarna komt het schakelen. Als dit allemaal gelukt is, gaan we de spiegels gebruiken. Daarna gaan we de Voorrang behandelen. Vervolgens gaan we de autosnelweg op richting Gouda, de plaats waarvandaan je gaat afrijden.

De lessen erna zijn we bezig met de bijzondere verrichtingen. Dat zijn : hellingproef, bocht achteruit, straatje keren , file parkeren,  halve draai , en parkeren in een vak. Met ingang van 25 maart 2019 kunnen deze verrichtingen weer in opdracht gevraagd worden door de examinator.

Het gebruik van een navigatiesysteem ( TomTom) is met ingang van 25 maart 2019 een verplicht onderdeel. Je leert hier heel zelfstandig door rijden, en je zult er later als je je rijbewijs hebt ook veel voordeel van hebben.

In één van de laatste rijlessen leer je alle belangrijke technische zaken over de auto. Onder andere het bandenprofiel, het oliepeil, de contrôlelampjes in het dashbord. Tja, en als je dan alles wat je geleerd hebt aan de examinator laat zien, slaag je gewoon, zoals de meesten bij mij, in één keer…

Om de kwaliteit van de rijlessen op hoog niveau te houden wordt er voor de leerling een instructiekaart bijgehouden. Ook volg ik de (wettelijk verplichte) bijscholingscursussen. In het verleden heb ik de applicatietoets met goed gevolg afgelegd. Via e-mail verzorgd  door het CBR en via div. internetsite’s houd ik me op de hoogte van belangrijke veranderingen in de wet en regelgeving om up-to-date te blijven. En natuurlijk houd ik de voetbaluitslagen en Formule 1 in de gaten……

Facebook

Tweets van Rene Kwast

De koning van de jacuzzi's en de springkussens slaagt gewoon in één keer! Gefeliciteerd Johan Belder ! Nu hoeft Teus niet meer te taxiën.