11 April 2021

Nieuwerkerk aan den IJssel, Zevenhuizen, Nesselande

cbr

Als je het autorijden hebt aangeleerd, ga je dat even laten zien aan iemand die er kijk op heeft. We maken een afspraak in Gouda waar je de goede man of vrouw gaat ontmoeten. Dit wordt ook wel praktijkexamen of afrijden genoemd. Een medewerker (examinator) van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) rijdt een stukje met je mee om te kijken of je inderdaad veilig autorijdt. Je gaat dan een stukje zelfstandig rijden met behulp van de Navigatie, je rijdt een stukje in opdracht van de examinator ( hier linksaf, hier rechtsaf) en je doet 2 bijzondere verrichtingen. Voordat je wegrijdt krijg je een paar technische vragen over de auto en worden je ogen gecontroleerd d.m.v. het lezen van een kentekenplaat op 30 meter afstand. Valt mee, toch?

Om het praktijkexamen aan te vragen moet je het volgende doen:

  1. Via deze site moet je mijn rijschool machtigen om een examen voor je te kunnen reserveren. Je moet dan wel een DigiD nummer hebben. Houd je mobieltje bij de hand, er wordt ook om een sms-verificatie gevraagd. Mijn rijschoolnummer is: 0973z8.
  2. Via deze site moet je een Gezondheidsverklaring regelen bij het CBR. Ook hier log je in met je DigiD-code en sms-verificatie.  LET GOED OP !!!!! Als je één van de 10 vragen met ” Ja ” wilt beantwoorden, neem dan éérst contact op met mij !! Anders kan je examenaanvraag zo een paar maanden onnodig langer duren. Het is vaak een kwestie van GOED lezen….
  3. Stuur me even een e-mailtje met de data waarop je echt niet kunt afrijden. Denk aan tentamens, vakantie enz. Als ik namelijk je datum heb ingedeeld, kun je dit tegenwoordig niet meer wijzigen. Ook als je geen data hebt te melden, mail dit dan a.u.b.
  4. De praktijkexamens worden contant en van te voren afgerekend, dit i.v.m. kosten boekhouder.

Als je gaat afrijden moet je 2 dingen meenemen:

  1. Geldig legitimatiebewijs ( id-kaart of paspoort)
  2. Een ingevuld  zelfreflectie CBR formulier. Dit moet je ongeveer een week voor de afrijdatum invullen.

Zie ook deze pagina  i.v.m. de corona-maatregelen.

Alvast succes !!

rijbewijs2

Facebook

Tweets van Rene Kwast

De koning van de jacuzzi's en de springkussens slaagt gewoon in één keer! Gefeliciteerd Johan Belder ! Nu hoeft Teus niet meer te taxiën.