12 December 2018

Nieuwerkerk aan den IJssel, Zevenhuizen, Nesselande

cbr

Als je het autorijden hebt aangeleerd, ga je dat even laten zien aan iemand die er kijk op heeft. We maken een afspraak in Gouda waar je de goede man of vrouw gaat ontmoeten. Dit wordt ook wel praktijkexamen of afrijden genoemd. Een medewerker (examinator) van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) rijdt een stukje met je mee om te kijken of je inderdaad veilig autorijdt. Je gaat dan een stukje zelfstandig rijden, bijvoorbeeld met behulp van een TomTom, je rijdt een stukje in opdracht van de examinator ( hier linksaf, hier rechtsaf), je doet een paar bijzondere manouvre’s en je krijgt een vraagje over een bepaalde situatie die je tegenkomt of handeling die je verricht. Valt mee, toch?

img-20160915-wa00001

Om het praktijkexamen aan te vragen moet je het volgende doen:

  1. Via deze site moet je mijn rijschool machtigen om een examen voor je te kunnen reserveren. Je moet dan wel een DigiD nummer hebben. Houd je mobieltje bij de hand, er wordt ook om een sms-verificatie gevraagd. Mijn rijschoolnummer is: 0973z8.

  2. Via deze site moet je een Gezondheidsverklaring regelen bij het CBR. Ook hier log je in met je DigiD-code en sms-verificatie.  LET GOED OP !!!!! Als je één van de 10 vragen met ” Ja ” wilt beantwoorden, neem dan éérst contact op met mij !! Anders kan je examenaanvraag zo een paar maanden onnodig langer duren. Het is vaak een kwestie van GOED lezen….

  3. Stuur me even een e-mailtje met de data waarop je echt niet kunt afrijden. Denk aan tentamens, vakantie enz. Als ik namelijk je datum heb ingedeeld, kun je dit tegenwoordig niet meer wijzigen. Ook als je geen data hebt te melden, mail dit dan a.u.b.

  4. De praktijkexamens worden contant afgerekend, dit i.v.m. kosten boekhouder.

Als je gaat afrijden moet je 2 dingen meenemen:

  1. Geldig legitimatiebewijs ( id-kaart of paspoort)

  2. Een ingevuld  zelfreflectie CBR formulier. Dit moet je ongeveer een week voor de afrijdatum invullen.

 

Alvast succes !!

rijbewijs2

 

Facebook

Tweets van Rene Kwast

Dat doet ze effe..in 1 x slagen...en mij in de maling nemen...gefeliciteerd met je rijbewijs Lisa Roozendaal ! Als ik nog 's wat kwijt ben, bel ik je.